Zomerse schoonmaak voor je auto

De zomer is de perfecte tijd om je auto eens grondig onder handen te nemen. Een stralende zon, lange dagen en vakantieplannen in het verschiet vragen om een frisse, schone auto. Maar hoe pak je dat precies aan, je auto schoonmaken voor de zomer? En hoe houd je je auto ook tijdens de warmste dagen van het jaar blinkend schoon? In dit artikel vind je handige tips.

Start aan de buitenkant

Je auto ziet er gelijk een stuk beter uit als je hem een goede wasbeurt geeft. Gebruik hiervoor een autoshampoo die speciaal is gemaakt om vuil en vet te verwijderen zonder de lak te beschadigen. Vermijd automatische wasstraten, omdat borstels krassen kunnen veroorzaken. Een handwas geeft altijd het beste resultaat.

Ruiten kraakhelder

Voor veiligheid en een helder zicht is het essentieel dat je autoruiten schoon zijn. Gebruik een speciale ruitenreiniger en zorg dat je zowel de binnen- als buitenkant van de ruiten schoonmaakt. Hiermee verminder je ook de kans op schitteringen door de zon.

Interieur een frisse oppepper

Tijdens de zomerse schoonmaak van je auto mag het interieur zeker niet vergeten worden. Stofzuig alle tapijten, stoelen en moeilijk bereikbare hoekjes. Maak het dashboard en andere kunststof oppervlakken schoon met een microvezeldoek en een geschikt reinigingsmiddel.

Airco check

In de zomer is een goed werkende airco geen overbodige luxe. Laat je airco regelmatig controleren en vergeet niet om het luchtfiltersysteem te reinigen. Zo zorg je niet alleen voor een koele bries, maar ook voor frisse lucht zonder nare geurtjes.

Bescherm je auto tegen de zon

Het is niet alleen belangrijk om je auto schoon te maken voor de zomer, maar ook om hem schoon te houden tijdens de hete dagen. Parkeer waar mogelijk in de schaduw om te voorkomen dat de zon de lak van je auto aantast. Gebruik daarnaast een UV-beschermend product voor de lak om de glans te behouden en verkleuring tegen te gaan.

Ook interessant:  Bij welke klussen is het handig om een afvalcontainer te huren? 

Regelmatige check

Houd in de zomer een vaste routine aan. Door je auto eens in de twee weken even snel te wassen, blijft deze er fris uitzien en voorkom je dat vuil en vogelpoep de lak beschadigen.

Auto schoonmaken een nuttige klus

Een auto schoonmaken in voorbereiding op de zomer vraagt om een specifieke aanpak. Met bovenstaande tips ben je ervan verzekerd dat je auto er niet alleen fantastisch uitziet aan het begin van de zomer, maar dat deze ook tijdens de warmste dagen van het jaar zijn glans behoudt. Geniet van je ritjes in een blinkend schone auto!

Plaats een reactie