Zo kom je als ondernemer aan geld

Om als ondernemer aan geld te komen om je bedrijf te laten groeien is tegenwoordig een lastig karwei. Banken willen immers bijna niks meer uitlenen en stellen enorme eisen aan het verstrekken van krediet. Een oplossing kan crowdfunding zijn. Met crowdfunding kun je als ondernemer geld ophalen zonder dat daar een bank voor nodig is.


crowdfunding
Ondernemen is een droom voor velen. Het klinkt ook allemaal heel erg mooi. Je eigen tijd indelen. Dingen doen en maken die je leuk vindt. Geen verantwoordelijkheid afleggen naar een baas die in je nek loopt te hijgen. Maar na de witte broodsweken zul je al snel merken dat je geld nodig hebt om te kunnen ondernemen. En banken zijn tegenwoordig niet meer happig om geld uit te lenen. En alternatieve manier om aan geld te komen kan dan crowfunding zijn.

Wat is crowdfunding?

Crowdfunding is het ophalen van geld bij een groot aantal kleine en grote financieerders. In ruil voor geld kun je bijvoorbeeld diensten leveren. Zo kun je een idee voor een product hebben maar nog niet het geld om het product daadwerkelijk te produceren. Via een crowdfunding platform kun je je product in de spotlight zetten, het goed uitleggen wat je met het product kan en zo mensen interesseren voor je product.

Geïnteresseerden kunnen dan de productie van het product financieren door van te voren een bestelling te plaatsen. Jij als ondernemer geeft de toekomstige klant dan een presentje in de vorm van een introductie korting of bijzondere extra’s. Dit kun je dan zien als een soort rente. Dus in plaats van dat je de bank rente betaalt over een geleend bedrag, geef je nu je klanten een sort bonus als dank voor het vertrouwen dat zij aan jou hebben gegeven.

Ook interessant:  Wat doet een boekhouder precies?

Plaats een reactie