Zelf een gietvloer leggen

U heeft een prachtig huis gekocht en nu is het tijd om de vloer te leggen. U heeft getwijfeld om parket, laminaat of tegels in uw huis te leggen. Echter is dat niet helemaal uw smaak en u besluit om een gietvloer te leggen. Maar hoe doet u dat? Dit artikel is daar speciaal voor geschreven. Hierin komt namelijk duidelijk naar voren hoe u zo’n gietvloer legt.

“Ik heb twee linkerhanden, en nu?”

Deze vragen krijgen wij geregeld binnen. Het eerste wat gezegd moet worden is dat iedereen, ook mensen met “twee linker handen”, een gietvloer kunnen leggen. Doormiddel van het internet is het mogelijk om tutorials te volgen. Zelfs op YouTube vind je video’s die stap voor stap uitleggen hoe je een gietvloer legt.

Wat goed is om te weten is de ondervloer een belangrijk aspect is in het leggen van een gietvloer. Zorg ervoor dat de ondervloer geen grote scheuren of afwijkingen hebben zodat de gietvloer mooi egaal wordt.

Na het egaliseren is het van belang om een primer aan te brengen. Door deze primer zal de gietvloer beter hechten wat een mooier eindresultaat geeft.

De volgende stap is het aanbrengen van de gietvloer. Zorg ervoor dat je de gehele vloer in één keer legt. Het is onverstandig om de vloer in delen aan te brengen. Dit zorgt altijd voor een minder mooi eindresultaat.

Ook interessant:  Wat houdt het egaliseren van je vloer eigenlijk in?

Plaats een reactie