Tips voor het inhuren van een boekhouder

Een boekhouder weet alles over de administratie. Maar welke boekhouder bij jouw in de buurt moet je nemen? Dat is een vraag die wij geregeld krijgen en daarom is dit artikel geschreven. Sommige ondernemers kiezen er voor om op internet te kijken naar een boekhouder. Echter vergeten zij te kijken naar de standplaats van de boekhouder. Het is onverstandig om een boekhouder te kiezen die honderden kilometers verder op gevestigd is. Het is namelijk wel zo fijn om elkaar fysiek is een keer te ontmoeten. Dit is dan ook de eerste tip bij het kiezen van het inhuren van een goede boekhouder.

Waarom een boekhouder inhuren?

  1. Tijdsbesparing: Boekhouden kan tijdrovend zijn. Door een boekhouder in dienst te nemen, kun je je focussen op de kernactiviteiten van je bedrijf.
  2. Expertise: Boekhouders hebben vaak jarenlange opleiding en ervaring. Ze zijn op de hoogte van de laatste fiscale wetten en kunnen je adviseren over financiële planning en besluitvorming.
  3. Foutvermindering: Een klein foutje in de boekhouding kan grote gevolgen hebben. Een professional zorgt voor nauwkeurigheid en minimaliseert de kans op fouten.
  4. Kostenbesparing: Een boekhouder kan adviseren over belastingvoordelen en -aftrekposten, wat op de lange termijn geld kan besparen.

Vraag naar eerdere ervaringen

Natuurlijk zal de boekhouder hierop het meest voor de hand liggende antwoord geven (dat hij de beste is in de regio). Maar hopelijk kan jij daar doorheen prikken door het stellen van kritische vragen. Denk hierbij aan: Wie zijn je klanten en zou ik mogen vragen om een review? Heb je ook klanten gehad die niet tevreden zijn en hoe ben je daar mee omgegaan? Wat is jouw ervaring met startende ondernemers?

Ook interessant:  Wat doet een boekhouder precies?

Dit soort type vragen kun je natuurlijk altijd stellen aan je boekhouder. Een goede boekhouder zal hier eerlijk op antwoorden waardoor jij een goede inschatting kunt maken om met hem in zee te gaan. Veel succes met het kiezen van je boekhouder.

Kosten van een boekhouder

De kosten van een boekhouder zijn van verschillende zaken afhankelijk. Een boekhouder verdient een redelijk salaris maar je kan besparen door een boekhouder met minder jaren ervaring aan te nemen. Ook kun je er voor kiezen om een zelfstandige boekhouder in te huren. De kosten zijn vaak hoger maar je kan betere afspraken maken over hetgeen de boekhouder op moet leveren. Bovendien kun je minder uren per week gebruiken mocht je dat willen.

Wanneer een boekhouder inhuren?

  1. Wanneer je net een bedrijf start, kan een boekhouder helpen met het opzetten van een solide financieel systeem.
  2. Als je bedrijf groeit en er meer transacties plaatsvinden, wordt een boekhouder steeds waardevoller.
  3. Tijdens belastingseizoen kan een boekhouder ervoor zorgen dat alles correct wordt ingevuld en dat je optimaal gebruik maakt van belastingvoordelen.
  4. Of het nu gaat om investeringsadvies, financiële planning of schuldenbeheer, een boekhouder kan een waardevolle bron van informatie zijn.

Ook een boekhouder inhuren?

Het inhuren van een boekhouder is een strategische investering die de efficiëntie, nauwkeurigheid en financiële gezondheid van je bedrijf kan verbeteren. Door de juiste professional te kiezen, kun je zowel op korte als lange termijn van deze voordelen profiteren.

Plaats een reactie