Tips om meer energie te krijgen

Voel je je lusteloos? Heb je nergens de kracht voor? Met een paar simpele aanpassingen in je leven zul je je energieker en fitter voelen. Je hebt meer zin in het leven!

Door bewuster te leven kun je veel energieker voelen. Geloof je het niet? Probeer onderstaande tips eens 30 dagen uit. Maak er een challenge voor jezelf van om met een paar kleine aanpassingen in je leven een stuk energieker te worden.

1. Slaap voldoende en op de juiste tijd

Goed en genoeg slapen is belangrijk. Tijdens je slaap verwerk je je dag en een goede nachtrust zorgt er voor dat je je overdag ook een stuk lekkerder voelt. In de moderne wereld zijn we veel te veel uit contact met de natuur maar ons lichaam heeft het ritme van de natuur nog steeds. Probeer daarom lekker om uiterlijk 23.00 uur in je bed te liggen en sta na 8 uurtjes slaap om 07.00 uur weer fris op. Houd dit ritme elke dag aan, ook in het weekend.

2. Drink voldoende en het juiste

Frisdranken zitten vol met suikers en geven je lichaam een tijdelijke energie boost met al de suikers die er in zitten. Maar het effect is van korte duur en met al die suikers zul je ook snel aankomen in gewicht. Vermijd daarom frisdrank zo veel mogelijk.

Koffie is ook zo’n oppepper. Beperkt dit ook. Thee kun je het beste in de groene variant nemen maar het allerbeste is tevens ook het saaiste. Namelijk water. Drink dagelijks 2 liter water om je lichaam lekker door te spoelen. Om alle afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen. Stop wel op tijd met drinken. Drink dus niet vlak voordat je naar bed gaat.

Ook interessant:  Vetzuur onder vuur

3. Eet gevarieerd

Altijd maar hetzelfde eten zorgt er voor dat je lichaam te weinig afwisselend voedsel binnen krijgt. Wissel daarom regelmatig van voedsel. Probeer eens iets nieuws en probeer vooral verschillende gerechten.

Plaats een reactie