Succesvol gesprek voeren

Heeft u een date ingepland maar zit u met de handen in het haar? Vervelend, maar maak u niet druk het komt vast allemaal goed. Zeker als u dit artikel heeft gelezen en de tips opvolgt om een succesvol gesprek te voeren.
Voordat u iemand op date vraagt zult u de persoon al meerdere keren hebben gesproken. Daarnaast heeft de persoon ja gezegd op uw verzoek. Dat is al een teken dat het goed zit! Er is interesse voor u als persoon en dat is natuurlijk een lekker uitgangspunt. U hoeft zich niet meer te bewijzen. Het enige wat u wel moet doen is u zelf zijn. Wordt niet te gemaakt en te voorbereid.

Dit is uw back-up plan

Natuurlijk is het wel even verstandig om wat onderwerpen in uw hoofd te hebben als het gesprek even niet meer loopt. U kunt dan één van deze onderwerpen aanhalen om over te praten. Het gesprek zal zich dan voortzetten en als u en uw date elkaar goed aanvoelen zullen daar ook weer nieuwe onderwerpen uit komen.

De date eindigt: en dan?

Wanneer de date is afgelopen kunt u er natuurlijk voor kiezen om uw date thuis af te zetten. Het moment dat u afscheid neemt komt dan dichterbij. Het wordt ongemakkelijk als u niet weet hoe u precies afscheid moet nemen. Wat het altijd goed doet is om te vragen om een knuffel. Dit is minder zakelijk dan een hand schudden en wat minder klef dan een kus op de mond (en ook wat minder genant als drie kussen terwijl de ander wellicht denkt dat u hem/haar op de mond wil kussen terwijl hij/zij dat niet wilt).

Ook interessant:  Waarom heet coke sos?

Plaats een reactie