Bezoek Barcelona

Je wandelt door een prachtig, kleurrijk park na een uitgebreide lunch en drinkt vervolgens een koele sangria met je voeten in het zand aan de Middellandse Zee. Klinkt dit als jouw ideale dag? Dan is het veelzijdige Barcelona de perfecte bestemming voor jouw volgende stedentrip.

Gaudí’s gigant

Talrijke parken, indrukwekkende architectuur en charmante kleine straten. Het zal je verbazen hoeveel indrukwekkende bezienswaardigheden Barcelona heeft. Laat je imponeren door de Sagrada Família, de gigantische basiliek waarvan de bouw in 1882 begon. Er wordt verwacht dat deze blikvanger van Gaudí over ongeveer 30 jaar af is. Je kunt nog meer werk van de beroemde architect bewonderen in de stad die ook wel liefkozend Barça genoemd wordt. Ook het opvallende Park Güell en Casa Milà zijn door Gaudí ontworpen.

Culinair Catalaans

Heb je honger gekregen van het flaneren? Dan is het tijd om in een van de charmante straatjes neer te strijken of door te lopen naar La Rambla. Aan deze bruisende boulevard die naar het oudste deel van de haven van de Catalaanse hoofdstad loopt, vind je niet alleen veel restaurants, maar ook de bekende overdekte markt Mercat de la Boqueria. Het is de grootste markt van Spanje en wanneer je erdoorheen loopt, is de kans groot dat je overweldigd wordt door de heerlijke geuren van de verse producten. De wereldberoemde markt is niet alleen populair bij toeristen, maar trekt ook de locals aan. Een goede plek dus voor een maaltijd of een snelle snack tussen het ontdekken door.

Zo gevlogen

Nu je weet welke aantrekkelijke bezienswaardigheden Barcelona heeft, gaat het vast bij je kriebelen. Barcelona lonkt en gelukkig is het maar een paar uur vliegen naar deze sfeervolle Spaanse stad aan de kust. Voor je het weet, ben je gevlogen en zit je voldaan met dat glas sangria in de hand dromerig naar de zee te staren.

Ook interessant:  In welke landen zijn winterbanden verplicht?

Plaats een reactie