Review: Boekhoudpakket MoneyBird

MoneyBird is een online boekhoudpakket dat zich primair richt op freelancers, ZZP’ers en kleine ondernemers. Sinds de lancering heeft MoneyBird een aanzienlijke gebruikersbasis opgebouwd, dankzij de intuïtieve interface en de verscheidenheid aan functies.

Voor wie is MoneyBird interessant?

MoneyBird is voornamelijk ontworpen voor:

 1. Freelancers
 2. ZZP’ers (zelfstandigen zonder personeel)
 3. Kleine ondernemingen die geen uitgebreid boekhoudteam of ingewikkelde boekhoudsystemen nodig hebben.

De voordelen van MoneyBird

 1. Gebruiksvriendelijkheid: De interface is intuïtief en zelfs voor degenen die nieuw zijn in de wereld van boekhouden, is het gemakkelijk om te navigeren.
 2. Cloud-based: Als een online platform biedt MoneyBird de mogelijkheid om overal en altijd toegang te krijgen tot je boekhouding.
 3. Automatisering: MoneyBird heeft handige functies zoals het automatisch inboeken van banktransacties en het sturen van herinneringen voor facturen.
 4. Prijs-kwaliteitverhouding: Gezien de functionaliteiten die het biedt, komt het pakket tegen een redelijke prijs.
 5. Integraties: Het platform kan geïntegreerd worden met andere tools en diensten, wat zorgt voor een flexibele workflow.

De nadelen van MoneyBird

 1. Beperkingen voor grotere bedrijven: Hoewel perfect voor kleinere ondernemingen, kan MoneyBird minder geschikt zijn voor middelgrote tot grote bedrijven die complexere boekhoudkundige behoeften hebben.
 2. Beperkte geavanceerde functies: Er zijn bepaalde geavanceerde boekhoudkundige functies die MoneyBird niet biedt in vergelijking met sommige grotere en duurdere boekhoudpakketten.
 3. Af en toe updates: Net als veel software kan MoneyBird soms veranderen door updates, wat kan betekenen dat gebruikers zich moeten aanpassen aan nieuwe layouts of functies.

Wat kost MoneyBird?

Hoewel de exacte prijsstelling kan variëren en afhankelijk kan zijn van acties of wijzigingen door de aanbieder, biedt MoneyBird doorgaans een basisversie aan die gratis is. Hier bovenop zijn er betaalde pakketten die meer geavanceerde functies en capaciteit bieden. Over het algemeen wordt de prijsstelling als redelijk beschouwd gezien de functies die het biedt.

Ook interessant:  Voor en nadelen auto van de zaak

Ook MoneyBird gebruiken?

MoneyBird is een uitstekend boekhoudpakket voor freelancers, ZZP’ers en kleine ondernemers die op zoek zijn naar een eenvoudige, betaalbare en efficiënte manier om hun boekhouding te beheren. Hoewel het enkele beperkingen heeft voor grotere bedrijven, biedt het voor zijn doelgroep een waardevolle set aan tools en functionaliteiten.

Plaats een reactie