Onderhoudstips voor je PC

Heeft u een mooie pc gekocht of wilt u huidige pc goed werkend houden? Dan is het verstandig om zo nu en dan een kort onderhoud uit te voeren. Maar hoe doet u dat? In dit artikel vindt u tips en meer informatie over verschilldende tools die u kunt gebruiken om uw pc schoon te maken en houden.

Weet wat u installeert!

Dat is eigenlijk wel de belangrijskte tip die wij u meegeven. Het gebeurt nog zo vaak dat een programma geïnstalleerd wordt zonder echt te weten wat het doet. Lees op het internet even na wat het voor invloed heeft. Zijn er slechte ervaringen? Wordt er wellicht al aangeven dat het programma malware of virrussen bevat? Begin er dan niet aan ondanks dat het wel een programma is dat u wellicht MOET installeren.

Virusscanner installeren

Wist u dat er op het internet ook gratis virusscanner te vinden zijn. Denk bijvoorbeeld aan AVG antivirus. Deze software is gratis (en betrouwbaar) en prima te gebruiken als u de computer alleen gebruikt voor ontspanning. Gebruikt u de computer ook zakelijk dan kan het verstandig zijn om een betaalde versie te nemen. Echter is deze keuze persoonlijk afhankelijk.

Schoon uw pc regelmatig op

Cccleaner is hier uitermate geschikt voor. Deze software loopt u gehele PC na op verdachte bestanden. Wanneer het programma een bestandje tegenkomt die verdacht lijkt dan heeft u de optie om het “schoon te maken” oftewel te verwijderen.

Ook interessant:  Hoe doe je euro teken op laptop?

Plaats een reactie