Boekhouder Inhuren Kosten

Wanneer je overweegt een boekhouder in te huren voor je bedrijf of persoonlijke financiën, is een van de eerste vragen waarschijnlijk: “Wat gaat dit mij kosten?”. Het inhuren van een boekhouder kan variëren in prijs, afhankelijk van verschillende factoren. Dit artikel geeft inzicht in de kosten die komen kijken bij het inhuren van een boekhouder en de factoren die deze kosten beïnvloeden.

Waarom een boekhouder inhuren?

Een boekhouder kan je helpen met diverse financiële taken, zoals:

 • Het opstellen van financiële overzichten
 • Het bijhouden van inkomsten en uitgaven
 • Aangifte inkomstenbelasting en omzetbelasting
 • Advies over belastingbesparingen en financiële planning

Factoren die de kosten beïnvloeden

 1. Ervaring en expertise: Net zoals in andere vakgebieden kan een boekhouder met meer ervaring of een specialisatie hogere tarieven vragen dan een beginner.
 2. Locatie: In grootstedelijke gebieden kunnen de tarieven hoger zijn dan in kleinere steden of plattelandsgebieden.
 3. Dienstverlening: Een boekhouder die alleen de basisboekhouding doet, zal waarschijnlijk minder kosten dan een boekhouder die uitgebreid belastingadvies geeft of complexe financiële rapportages opstelt.
 4. Frequentie: Het inschakelen van een boekhouder voor een eenmalige klus kan een ander tarief hebben dan wanneer je een doorlopend contract afsluit.
kosten boekhouder

Kostenstructuur

Er zijn verschillende manieren waarop boekhouders hun tarieven structureren:

 • Op basis van een uurtarief, dit is de meest gebruikelijke methode. De kosten variëren meestal tussen de €40 en €100 per uur afhankelijk van eerder genoemde factoren.
 • Op basis van een vast tarief, voor bepaalde diensten, zoals belastingaangifte, kan een boekhouder een vast tarief in rekening brengen.
 • Op basis van een maandtarief, als je doorlopende diensten nodig hebt, zoals maandelijkse financiële overzichten, kan een boekhouder een maandelijks tarief aanbieden.
Ook interessant:  Afsluiten van een hypotheek blijft spannend

Zoals je kunt lezen zijn de kosten van een boekhouder verschillend. Wat een boekhouder verdient is ook van verschillende factoren afhankelijk.

Besparen op boekhoudkosten

Het kan verleidelijk zijn om te kiezen voor de goedkoopste boekhouder, maar het is belangrijk om ook naar kwaliteit en betrouwbaarheid te kijken. Een goede boekhouder kan je op de lange termijn namelijk geld besparen door fouten te voorkomen en fiscale voordelen optimaal te benutten.

Om te besparen op boekhoudkosten:

 • Vergelijk offertes, neem contact op met meerdere boekhouders en vergelijk hun tarieven en diensten.
 • Wees georganiseerd, hoe beter je administratie is georganiseerd, hoe minder tijd een boekhouder nodig heeft, wat kan resulteren in lagere kosten.
 • Doe de boekhouding zelf met een boekhoudpakket zoals MoneyBird.

Boekhouder inhuren kosten interessant?

“Boekhouder inhuren kosten” is een variabele factor, afhankelijk van wat je precies nodig hebt en waar je je bevindt. Door goed te onderzoeken en de juiste vragen te stellen, kun je een boekhouder vinden die zowel binnen je budget past als voldoet aan je behoeften.

Plaats een reactie