Beginnen met hardlopen

Wilt u wat kilo’s kwijt voor de feestdagen die er aan zitten te komen? Dan is hardlopen wellicht wel de manier om snel veel kilo’s te verliezen. In dit artikel geven wij praktische tips om te beginnen met hardlopen.

Hardloop materiaal

Het ligt wellicht voor de hand maar het komt nog zo vaak voor dat beginners al vrij snel kampen met blessures. En hoe komt dat: door verkeerd hardloop materiaal. Wat ik daarmee wil zeggen is dat beginners bijvoorbeeld gaan hardlopen met sportschoenen in plaats van speciale hardloopschoenen. Door hard te lopen met sportschoenen mis je de demping die hardloopschoenen wel hebben. Hierdoor zullen de trillingen opgevangen worden door uw spieren, pezen en botten. Daardoor onstaat irritatie en zult u wellicht zelfs last hebben met een hardnekkige blessure. En dat is niet wat u wilt…

Bouw op

Twee woorden, maar zo essentieel om plezier te behouden. Wanneer u plezier zult houden in hardlopen zullen de kilo’s er af vliegen. Het is daarom ook verstandig om te beginnen met een klein rondje zodat u kunt wennen aan de ondergrond, schoeisel en de vermoeidheid die optreedt. U zult ongetwijfeld de volgende dag wat last hebben van wat spierpijn. Geef u lichaam rust om de afvalstoffen te verwerken en plan een aantal dagen later een nieuwe hardloopsessie in. Veel plezier en succes!

Ook interessant:  Tips om meer energie te krijgen

Plaats een reactie