5 manieren om geld te besparen

In deze tijden van crisis willen we natuurlijk allemaal nog lekker kunnen leven. De makkelijkste manier om meer geld over te houden is om te besparen op je uitgaven. Maar hoe kun je dit doen. Lees dit artikel met 5 makkelijke tips om geld te besparen.

geld besparen

Laat je credit card thuis

Als je van huis gaat met precies genoeg geld voor het gene wat je gaat kopen, kun je ook niet in de verleiding trappen om impulse aankopen te doen. Buiten dat geef je met een credit card (en ook met een gewone bankpas) makkelijker geld uit.

Vraag om een korting

Dit is voor veel mensen moeilijk om te doen maar in deze economisch moeilijke tijden zijn bedrijven ook sneller geneigd om een korting te geven om in ieder geval iets te verkopen. Als je niet vraagt, zul je zeker geen korting krijgen. Het kan dus zeker geen kwaad om het uit te proberen. Mocht het bij de juffrouw of meneer aan de kassa niet lukken, kun je altijd nog proberen om het bij de manager te proberen. Vaak lukt het om met een korting de deur uit te lopen.

Neem even een time out

Beloof je zelf dat je de komende 30 dagen geen grote aankopen doet zonder eerst 1 dag er over na te denken. Vaak reageren we op impulsen en willen we het op het moment heel graag hebben maar als we er een nachtje over geslapen hebben, is de behoefte een stuk minder groot.

Laat je door je vrienden motiveren

In veel culturen is sparen een groep activiteit. Door je spaar doelen openbaar te maken, bijvoorbeeld een trouwerij, de aankoop van een huis of een donatie, kun je geld besparen door de support van familie en vrienden.

Ook interessant:  Boekhouder Inhuren Kosten

Vergelijk de prijzen

Een impulse aankoop is vaak één van de grootste fouten die mensen maken als ze online shoppen omdat je in de meeste gevallen niet de beste deal krijgt. Doe eerst je huiswerk. Ga naar een vergelijkings website om diverse aanbieders te vergelijken. Kijk welke aanbieder het goedkoopste is en zoek ook online eens naar kortingsbonnen. Vaak zijn er websites met kortingsbonnen en wellicht dat er ook één voor jouw aankoop te vinden is.

Plaats een reactie